Çocuğumu terapiye getirmeye nasıl ikna ederim?

 Çocuğunuzu ilk görüşmeye getirmeden önce çocuğa ne söyleneceği yaş gruplarına göre farklılık gösterebilir. Her yaş grubu için önemli olan kısım çocuğa karşı dürüst olmaktır. Psikoloğa giderken  bir arkadaşa, öğretmene gidiliyor gibi gerçek dışı söylemler aileye karşı güvenin kırılmasına yol açabilir. Onun yerine çocukla kısa ve net bir şekilde konuşarak yaşadığı sıkıntıların azalması ve daha keyifli hissetmesi için biriyle görüşeceğini ve kendisini konuşarak rahatça ona aktarabileceğini söylemek gerekir.

Terapi Nedir?

 Kişideki psikolojik hastalıkları, davranış bozukluklarını ortadan kaldırmak, ruh sağlığını korumak, psikolojik olarak rahatlamak, büyümesini ve olgunlaşmasını sağlamak için bilimsel sonuçlara dayalı uygulanan yöntemlerdir. Psikoterapi kişinin iç dünyasını keşfedip, kavramasına ve içsel değişimleri fark etmesine yardımcı olacaktır.

Terapi Kaç seans sürer?

Hangi terapinin uygulanacağı, terapinin ne kadar süreceği kişinin ihtiyaçları doğrultusunda terapist ve danışanla beraber belirlenir.

Terapiye gelen kişinin gizliliği/güvenliği nasıl sağlanır?

Danışanın gizliliğini ve güvenliğini korumak terapistin en büyük sorumluluğudur. Gizliliğin korunması danışman-danışan arasında güven oluşmasını sağlamaktadır. Terapide paylaşılan ve konuşulan her şey terapist ve danışan arasında kalır. Terapide paylaşılan bilgiler kesinlikle başka kişi ya da kurum ile paylaşılmaz. Ancak kişinin kendisine, başkasına ya da terapistine zarar vermesi gibi durumlarda gizlilik bozulur.

Kullanılan ilaçlar bağımlılık yapar mı?

Psikiyatrik ilaçların çoğu bağımlılık yapmaz. Bağımlılık riski olan ilaçlar yeşil ya da kırmızı reçete ile yazılır ve doktor kontrolünde kullanılır. Doktor denetiminde kullanıldığı zaman bu ilaçların da bağımlılık yapma ihtimali çok düşüktür.

Psikolog ve Psikiyatristin farkı nedir?

 Psikolog, kişinin zihin ve davranışlarını bilimsel yöntemlere dayanarak inceleyen gerekli bilgi ve teorileri sistematik bir şekilde kullanan kişilerdir. İlaç yazma yetkisi yoktur. Psikiyatr bir tıp dalıdır. Psikiyatrist, ruh ve sinir hastalıklarının teşhisini koyan, tedaviyi uygulayan doktordur.

Eğitim kaydımı nasıl yaptırırım?

İnternet sitesindeki eğitimler kısmından satın alma işlemi gerçekleştirilebilir veya sitenin aşağısında verilen telefon numarasını arayıp ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Eğitimlerde sertifikalandırma nasıl gerçekleşiyor?

Katılınan eğitim programına göre katılımcı veya uygulayıcı sertifikası verilmektedir. Bu sertifikalar isteğe göre basılı veya e-sertifika şeklinde gönderilebilmektedir.

Neden eğitim almalıyım?

Psikolog, psikiyatrist, psikolojik danışman ve diğer ilgili bölümlerden terapist olmak isteyen kişilerin terapi tekniklerini uygulayabilmek için terapi eğitimleri almaları gerekir. Bu eğitimlerde EMDR,BDT gibi tekniklerin uygulamasını öğrenip süpervizyonunu aldıktan sonra çok daha yetkin bir terapist olabilirsiniz.