Kimin için buradasınız?

Tanı ve Tedavilerimiz

Eğitimlerimize Siz de Katılın!

Eğitime Kaydol

Üyelik oluşturup, eğitimi online satın alarak hemen başla

Ev Konforunda Eğitim

Eğitimleri evinde, işyerinizde, dilediğin her yerde 7/24 izle

Uzmanlığını Belgelendir

Psikoloji Eğitimleri ile kariyerinizde bir adım öne çıkın!

Randevu Talebi

Papillon Akademi'yi Tanıyalım

Papillon Akademi tüm danışanlarına etik ilkeler çerçevesinde yarar sağlamak için kurulmuş bir merkezdir

Sıkça Sorulan Sorular

Sık karıştırılan ve birbiri yerine kullanılan iki meslek grubu olarak psikolog ve psikiyatrist gerçekten de büyük oranda benzer işler yapmaktadırlar. Aralarındaki en büyük farklardan biri eğitimleridir. Psikologlar 4 yıllık lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra, ardından yüksek lisanslarını yaparak uzmanlaşabilirler, psikiyatristler ise 6 yıllık tıp eğitimlerini tamamladıktan sonra psikiyatri üzerine uzmanlık yapabilirler.

Psikiyatrist farmakolojik eğitimi aldığı için ilaçla tedavi yöntemini kullanabilir ancak psikologlar ilaçla ilgili herhangi bir müdahalede bulunamazlar, psikolog ile arasındaki diğer önemli fark budur.
 
Psikologlar, olası tanıdan bahsedip kesin bir tanı koyamazlar tanı koyma yetkisi yalnızca psikiyatriste aittir.

Psikiyatr, ‘ruh hekimi’ anlamına gelmektedir. Başlıca ilgi alanı beyin rahatsızlıklarıdır ve bu rahatsızlıkların tanı ve tedavisiyle ilgilenir. 

Psikolog maaşları gibi psikolog ücretleri de terapist, terapi merkezi, psikolog muayenehanesi, psikiyatri kliniği gibi koşullara göre değişiklik gösterir. Ayrıca seans süresi, kullanılacak yöntem, yaşanılan şehir, psikoloğun uzmanlığı ücretleri belirleyen en önemli unsurlardandır.

Psikoterapi, kişilerin duygu, düşünce ve davranışlarındaki sorunların çözümünü, ruh sağlığının geliştirilmesini ve korunmasını amaçlar. Kişinin düşmüş duygu durumuna, problemlerine, kişisel gelişimine ve davranışsal problemlerine, danışan ve psikoterapist iş birliğiyle çözüm aranması psikoterapi olarak tanımlanır. Çeşitli teknikler yardımıyla danışanın hayatını daha işlevsel hale getirmek amaçlanır.

Psikolog, ‘ruhbilimci’ anlamına gelip insanların duygu, düşünce ve davranışlarındaki değişimleri inceler. Bu unvana sahip olabilmek için üniversitelerin psikoloji bölümlerinde 4 yıllık lisans eğitimlerini tamamlamaları gerekir.

Psikoloji lisansını tamamladıktan sonra 2 yıl süreyle klinik psikoloji yüksek lisansını tamamlayan kişiler, uzman klinik psikolog unvanını alır.