Kimin için buradasınız?

Tanı ve Tedavilerimiz

Randevu Talebi

Papillon Akademi'yi Tanıyalım

Papillon Akademi tüm danışanlarına etik ilkeler çerçevesinde yarar sağlamak için kurulmuş bir merkezdir

Sıkça Sorulan Sorular

Sık karıştırılan ve birbiri yerine kullanılan iki meslek grubu olarak psikolog ve psikiyatrist gerçekten de büyük oranda benzer işler yapmaktadırlar. Aralarındaki en büyük farklardan biri eğitimleridir. Psikologlar 4 yıllık lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra, ardından yüksek lisanslarını yaparak uzmanlaşabilirler, psikiyatristler ise 6 yıllık tıp eğitimlerini tamamladıktan sonra psikiyatri üzerine uzmanlık yapabilirler.

Psikiyatrist farmakolojik eğitimi aldığı için ilaçla tedavi yöntemini kullanabilir ancak psikologlar ilaçla ilgili herhangi bir müdahalede bulunamazlar, psikolog ile arasındaki diğer önemli fark budur.
 
Psikologlar, olası tanıdan bahsedip kesin bir tanı koyamazlar tanı koyma yetkisi yalnızca psikiyatriste aittir.

Psikiyatr (veya Psikiyatrist), ruh sağlığıyla ilgili hastalıkları teşhis ve tedavi eden tıp doktorudur. Psikiyatrlar ilaç yazabilir, terapi uygulayabilir ve gerekli durumlarda hastaneye yatış gibi tıbbi müdahalelerde bulunabilir.

Psikolog seans ücretleri; hizmetin verildiği kurum (terapi merkezi, muayenehane, klinik), terapistin uzmanlık düzeyi, seans süresi, kullanılan yöntem ve şehir gibi faktörlere göre farklılık gösterir. Net ücret bilgisi için doğrudan kurum iletişime geçmek en doğru yaklaşımdır.

Psikoterapi, kişilerin duygu, düşünce ve davranışlarındaki sorunların çözümünü, ruh sağlığının geliştirilmesini ve korunmasını amaçlar. Kişinin düşmüş duygu durumuna, problemlerine, kişisel gelişimine ve davranışsal problemlerine, danışan ve psikoterapist iş birliğiyle çözüm aranması psikoterapi olarak tanımlanır. Çeşitli teknikler yardımıyla danışanın hayatını daha işlevsel hale getirmek amaçlanır.

Psikolog, insan davranışlarını, düşünce süreçlerini ve duygularını bilimsel yöntemlerle inceleyen uzmandır. Psikolojik değerlendirme yapar, terapi uygular ancak ilaç yazma yetkisi yoktur. Bu unvana sahip olabilmek için üniversitelerin psikoloji bölümlerinde 4 yıllık lisans eğitimlerini tamamlamaları gerekir.

Psikoloji lisansını tamamladıktan sonra 2 yıl süreyle klinik psikoloji yüksek lisansını tamamlayan kişiler, uzman klinik psikolog unvanını alır.

İlk kez yardım alacaksanız, tanı ve gerekirse ilaç tedavisi için önce bir psikiyatrist ile görüşmeniz daha uygundur.

Hali hazırda bir tedavi sürecindeyseniz, bu süreci desteklemek ve derinleştirmek için bir psikolog ile psikoterapiye başlayabilirsiniz.

Görüşmeler sırasında gerekirse uzmanlar sizi birbirine yönlendirerek en uygun tedavi yolunu belirleyecektir.

Telefon

05523163024

Whatsapp

+90 552 316 30 24

Harita

Papillon Akademi